Over Hamertje Tik

Mijn naam is Hennie Spijksma. Ik ben woonachtig in IJlst. Ik woon daar samen met mijn man Gerrit. Ik ben zelf moeder van drie kinderen. Zij wonen allemaal al zelfstandig. Wij zijn als gezin erg betrokken bij onze vraagouders en andersom.

Ik ben in 1998 begonnen als gastouder. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan. Ik wilde het echter zelfstandig gaan doen. In december 2003 heb ik dan ook uiteindelijk die stap genomen en heb ik Gastouderopvang Hamertje Tik in IJlst opgericht. Ik ben dus al zo’n 10 jaar zelfstandig. Dit bevalt mij erg goed.

Op dit moment ben ik gastouder voor kinderen uit verschillende gezinnen. Ik vind het belangrijk dat het kind zich lekker thuis voelt en dat de opvang een verlengde van de thuissituatie is. Wat zo mooi is aan een gastouderopvang: kinderen krijgen onderling een sterke band. Ze spelen dan ook regelmatig bij elkaar thuis. Het bevorderen van deze vorm van sociaal ontwikkelen wil ik dan ook goed stimuleren.

Wat ik erg belangrijk vind, is dat de kinderen uit IJlst en omstreken hun gehele basisschool-loopbaan bij mij terecht kunnen. Brengen naar en halen van school is hierbij geen bezwaar (ik ben in het bezit van een auto met zes kinderzitplaatsen). Op die manier ontstaat er een band en komen ze later nog eens terug voor een bakje thee uit school! Onlangs is de eerste lichting van 12 jaar afgezwaaid en ze komen nog regelmatig eens om het hoekje kijken.

Flexibilliteit staat  bij mij hoog in het vaandel. Ik kijk dan ook niet op een uurtje meer of minder. Communicatie, openheid van zaken en respect voor elkaar staan bovenaan.